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Neuerscheinungen 2018

Stand: 2020-02-01
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Ursula Heinzelmann

Monsieur Vuong


Vietnamese food from the famous Berlin restaurant
2018. 207 S. Zahlreiche farbige Fotografien. 214 mm
Verlag/Jahr: SUHRKAMP 2018
ISBN: 3-518-46859-6 (3518468596)
Neue ISBN: 978-3-518-46859-3 (9783518468593)

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There is a restaurant at 46 Alte Schönhauser Strasse in Berlin´s Mitte district that evolved into an international place of pilgrimage many years ago. It is Monsieur Vuong´s eatery. His photo hangs on the orange red wall, and has become its symbol. But wait, that´s the father, a portrait photographer who came from Vietnam to Germany with his family in 1987 and took this "selfie" at the age of 24. His son Dat is the owner of the restaurant in front of which long queues form. No surprise, because the dishes taste heavenly and are of a soothing, unpretentious simplicity. They are authentic as Dat Vuong, culinary ambassador and culture hopper, cooks in the tradition of his mother and frequently returns to his roots, to Vietnam.

Whoever eats at Monsieur Vuong returns. Whoever meets Dat Vuong wants to know his story, how it has led to his success. High time to erect a monument in his honour. Here it is, with the finest recipes from the restaurant, all easy to cook, with advice and inspiration, and all the flair of Vietnamese cook-shop that has become an international hot spot.

Ursula Heinzelmann is the author of nine books, the most recent being Die China-Küche des Herrn Wu
"Kochkunst als kulinarische Migrationsgeschichte, mit hinreißenden Bildern, feinster Ausstattung und dem Geschmack von Curry, Garnelen und Kurkuma. Kurzum: ein Buch für Leib und Seele."
Sabine Cronau, Börsenblatt 49/2016
Heinzelmann, Ursula
Ursula Heinzelmann, gelernte Köchin, ist Sommelière und erfolgreiche Gastronomin. Als freie Journalistin und Autorin hat sie sich mit ihren Büchern und Beiträgen für Zeitungen und Zeitschriften, die ebenso kenntnisreich wie leidenschaftlich für das kultivierte, gute Essen und Trinken plädieren, in die Herzen der Foodgemeinde hineingeschrieben. Redaktionell ist sie auch für die Oxford Companion to Cheese tätig. Außerdem ist Heinzelmann Mitglied der Guilde de Fromagers, Ko-Organisatorin der Cheese Berlin sowie der Käsewerkstatt des StadtLandFood-Festivals in der Markthalle Neun in Berlin. Ursula Heinzelmann hat zehn Bücher veröffentlicht, zuletzt Vom Käsemachen. Tradition, Handwerk und Genuss. Mit Bledar Kola hat sie viele Tage in der Küche des Mullixhiu verbracht und seine besten Rezepte für uns aufgeschrieben.